Блог УКР

Чим відрізняються фасувальні пакети ПВТ ​​і ПНТ

Пакети з поліетилену для фасування використовують в різних сферах виробництва. Наприклад, вони підходять для фасування бакалійної продукції, кави і чаю, хліба, побутової хімії тощо. Поліетилен може бути високого і низького тиску, які мають між собою відмінності.

ПВТ пакети - властивості і сфери застосування

Поліетилен високого тиску або низької щільності - це гладкий матеріал, що відрізняється пластичністю. Відмінність вироби в можливості надавати плівці велику товщину, таку плівку можна використовувати для формування досить щільних виробів, в числі яких і пластиковий посуд. Через гладкість і глянець пакетів з ПВТ на них добре виглядають логотипи або інші яскраві малюнки. Для цього використовується метод флексографії. Матеріал стійкий до проколів і порізів.
Товщина пакетів становить 45-100 мкм. З урахуванням розміру вироби він може витримувати вагу до 20 кг. Вантажопідйомність залежить від наявності рейтера і складки на дні, підкладки з метою зміцнення ручки. Як приклад пакетів ПВТ з тонкою стінкою можна назвати пакети вкладиші для укладання в гофроящики кондитерські і хлібобулочні вироби, а з товстою стінкою - пакети для сміття або пакети для об'ємної і важкої продукції. Чим товще матеріал виготовлення, тим більше його міцність.
Такі пакети відрізняються презентабельністю, яка зберігається надовго. Вироби з ПВТ використовують для фасування свіжих продуктів, хлібобулочних виробів, напівфабрикатів, корпоративних упаковок для ручок, книг, календарів, блокнотів та ін.

ПНТ пакети - властивості і сфери застосування

Зовні ці вироби жорсткі, шорсткі, матові і тонкі. ПНТ відрізняється підвищеною міцністю на розрив, тому вони можуть витримувати сильні навантаження ваги, аж до 20 кг. Пакети з ПНТ зберігають свої якісні характеристики при температурі -20 ... + 50 ° C.
У таких пакетах можна спокійно зберігати продукцію без ризику втратити її первинні властивості. Упаковка з ПНТ добре ізолює продукцію від впливу повітря, вологи, жирів та ін. ПНТ нетоксичний, екологічно безпечний, матовий, м'який. Крім цього, виріб зберігає свою первісну форму, тому можна використовувати для упаковки подарунків.
До негативних якостей цього поліетилену відносять:
  • вони шарудять;
  • легко мнуться;
  • при навіть незначному проколі плівка може розійтися по прямій лінії. Тому такі пакети не підходять для переносу предметів з гострими краями, здатними пошкодити упаковку.
Таке фасування стало популярним завдяки доступності і міцності. Зустрічається в кожному супермаркеті і ТЦ. Їх можна використовувати для фасування, зберігання і перевезення легких і невеликих по розмірах вантажів. Такі пакети теж підходять для нанесення різних зображень в маркетингових цілях, не дивлячись на те, що їх зовнішній вигляд поступається по презентабельності ПВТ: реклама не буде яскравою.
В основному вони використовуються не для презентації або брендування, а для зручності транспортування продукції, оскільки вироби відрізняються гарною вантажопідйомністю.
Вироби з ПНТ ідеально підходять для розфасовки товарів у твердій тарі - коробках, контейнерах або боксах, тому зазвичай використовуються при продажу взуття, побутової техніки, господарського приладдя, упакованих товарів для садівництва.

Пакет ПНТ і ПВТ - в чому головна відмінність?

Пакет з ПВТ відрізняється від ПНТ тим, що тим, що він набагато менше мнеться, має більш презентабельний вигляд, не боїться проколів. Якщо мова йде про "іміджеву" продукцію, де важливий зовнішній вигляд, ця ніша належить пакетам з ПВТ.
Різниця і в тому, що пакети з ПНТ сильно шарудять, а плівка ПВТ своєю гладкістю нагадує віск, і майже безшумно.
Але якщо на першому місці стоять ціна і міцність, то слід вибрати пакети ПНТ - вони більш доступні і більше підходять для перенесення важкого вантажу.
На поверхні пакетів з ПВТ досить добре виглядають картинки і логотипи, крім цього і сама упаковка має тривалий термін використання і зберігає презентабельний вигляд надовго.
У свою чергу, пакети же з ПНТ швидко мнуться, на них з'являються потертості. Якщо ви шукаєте яскраву упаковку для брендових товарів невеликої ваги - то вибрати треба ПВТ пакети. У разі, коли потрібно упаковка для торгівлі, фасування, то підійде для цього матеріал ПНТ.

Особливості виробництва пакетів ПВД і ПНД.

Гранули полімеру нагрівають до температури плавлення. Полімерна маса розплавляється і потрапляє в екструдер, де ця маса перетворюється в тонку і легку плівку.
Для додання майбутнім пакетам потрібного кольору, на цьому етапі технології виробництва потрібно додати барвник.
Після цього треба приступати до нанесення малюнка, написи тощо. Це виріб проганяють через флексомашини, на поверхню наноситься швидковисихаюча фарба. Після нанесення малюнка безперервна плівкова стрічка нарізається на порційні відрізки. Так формується готовий рукав або полотно, який відправляється в пакеторобну машину.
У разі, коли мова йде про прості за формою пакувальні матеріали, то тут технологія така: гарячим ножем машинка завдає зварений шов, після чого гільйотинний ніж відокремлює один пакет від іншого. З пакетами-майками діє інша технологія: полімерний рукав зафальцьовуеться на етапі видування, а пакеторобна машина робить паєчний шов і вирубує ручки.