Блог УКР

Яку краще вибрати упаковку для чаю?

Збереження аромату та смаку чаю багато в чому залежить від його упаковки. Від матеріалів, що використовуються для цієї мети, виробники та постачальники чаю в першу чергу повинні вимагати наступних якостей:
  • герметичність – щоб запобігти навіть найменшій можливості попадання повітря та вологи;
  • міцності та стійкості до механічних пошкоджень – для безпечного транспортування та зберігання;
  • зовнішньої привабливості та зручності в експлуатації – для залучення покупців.

Повністю відповідає цим критеріям упаковка з полімерних матеріалів, що випускається в Дніпрі компанією ТОВ «Дніпропластавтомат». Ми пропонуємо кілька видів міцних плівок, які підходять як для листового, так і для пакетованого чаю і практично не мають недоліків. До того ж на них легко нанести будь-які зображення та написи методом флексодруку.

Види чайної упаковки


Сьогодні у Дніпрі можна знайти варіанти чайної упаковки з дво- та тришаровими ламінаційними плівками з різними рівнями бар'єрних якостей.

Скляна та бляшана тара – упаковка міцна, але досить масивна, що спричиняє певні складнощі при зберіганні чаю як на полицях магазинів, так і на кухні покупця. До недоліків можна віднести й те, що банки зі скла та металу значно підвищують собівартість продукту.

Набагато дешевша і до того ж компактна паперова упаковка. Однак важливо, щоб папір мав додатковий внутрішній шар.Завдяки йому крафт-пакети зможуть гарантувати захист не тільки від впливу вологи та інших зовнішніх факторів, а й від зниження ароматності чаю. Паперові пакети вважаються найбільш екологічними, але варто враховувати, що цей тип упаковки погано формується.

Дой-пак – одна з найбільш затребуваних на ринку упаковок, що пояснюється і невисокою ціною при відмінній якості та зручністю використання. Її особливість полягає у стійкому дні, який дає можливість тарі зберігати вертикальне положення. До того ж дой-пак забезпечений надійною застібкою зип-лок, що полегшує відкривання та закривання пакета і запобігає проникненню всередину сторонніх запахів, вологи, пилу.

Основні характеристики упаковки для чаю від ТОВ «Дніпропластавтомат»


В асортименті "Дніпропластавтомат" представлено кілька основних видів полімерних матеріалів, з яких випускається чайна упаковка:

  • одношаровий BOPP або metBOPP;
  • двошаровий ламінаційний матеріал із застосуванням комбінації прозорого або металізованого BOPP та прозорого BOPP або PET.

Перший вид матеріалу не має особливих бар'єрних властивостей і використовується в основному для групової упаковки. Другий же тип матеріалу має гарні бар'єрні властивості, які захистять смакові та ароматичні характеристики продукту. Матеріал абсолютно нетоксичний, придатний для прямого контакту з харчовими продуктами. 

Найпоширеніші види упаковки, в яких застосовується даний ламінаційний матеріал, - це упаковка типу "Flowpack" та "саше".

Крім чайної тари, з BOPP і MOPP випускаються й етикетки для напоїв.

Таким плівкам легко задати потрібну форму та розмір, а також нанести на них фірмовий логотип. Для цього використовується флексодрук – недорогий та перевірений спосіб, який особливо вигідний при виробництві великих партій товару.