Блог УКР

Як вибрати матеріал для пакета?

Купівлі з магазинів більшість людей приносять додому в поліетиленових сумках. Сучасна індустрія, основним напрямом якої є випуск упаковки й пакетів, дозволяє знайти товар, здатний задовольнити запити найвимогливіших покупців. Сьогодні у більшості компаній можна замовити кульки найрізноманітніших моделей, які відрізнятимуться не лише зовнішнім виглядом, але і товщиною, призначенням і якістю.

Тип матеріалу і його особливості

Для виробництва пакувальних пакетів сьогодні найчастіше застосовуються:
  • папір;
  • ПВД;
  • ПНД;
  • біорозкладний пластик.

Кожен з перерахованих різновидів матеріалів має свої особливості й характеристики, які дозволяють використовувати вироби відповідно до призначення.
Паперові пакети вважаються самими екологічними, але при цьому вони є і найдорожчими. Такий пакувальний матеріал мають можливість замовити далеко не усі магазини, і тому вибором тих, хто піклується про довкілля найчастіше стають вироби з біорозкладного пластика. Кульки з такого матеріалу мають дуже невисоку (у порівнянні з папером і іншими матеріалами) вартість і недовгий термін утилізації. Завдяки швидкому розпаду матеріалу вдається уникнути утворення «вікових» звалищ, а також зменшити шкідливу дію на довкілля.

Кульки з ПВД і ПНД відрізняє зовнішній вигляд і спосіб виготовлення основи. У першому випадку для отримання поліетилену застосовується технологія обробки заготівлі під високим тиском, тоді як в другому – пакувальний матеріал отримують під впливом низького тиску.

Пакувальні матеріали, отримані в ході обробки на апаратах під високим тиском, мають однорідну щільну структуру. Тару з такого поліетилену відрізняє характерний блиск і рівна поверхня. Пакети ПВД досить складно порвати. Вага кульків з ПВД вища, ніж маса упаковки з ПНД. Часто поліетилен такого типу використовують як покривний матеріал і застосовують для виготовлення упаковки великогабаритних вантажів.

Пакети з поліетилену, отриманого за технологією обробки низьким тиском, попри малу вагу, відрізняє висока вантажопідйомність і мнучкість. Характерною ознакою є те, що вироби з ПНД шарудять. Основне застосування упаковки названого типу – фасування товару (від харчових продуктів до добрив). Популярність виробів цієї категорії обумовлена низькою ціною.

Як потрібно вибирати пакети: критерії, важливі для замовників


Усі наявні в продажі поліетиленові сумки слід умовно ділити на декілька категорій, спираючись на основні характеристики товару. Найчастіше кульки класифікують за такими характеристиками, як:

  • матеріал;
  • вантажопідйомність;
  • формат (форма і розмір).

Дещо рідше пакети класифікують відповідно до призначення або типу.
Керуючись останніми критеріями, увесь асортимент кульків можна умовно розділити на фасувальні та багажні. Перші мають низьку вантажопідйомність, невелику щільність і малу товщину. Багажні варіанти призначені для перенесення великої ваги (від 3 кг і вище). Особливість конструкції кульків такого типу є наявність ручок. Залежно від форми та моделі, вироби можуть мати прорізні, петлеві й навіть мотузяні або пластикові ручки.


Вибирати тип пакету для фасування товару, що реалізовується, слід виключно спираючись на запити покупців. Оптимально мати в наявності кульки декількох типів: від невеликих поліетиленових фасувальних варіантів до сучасних об'ємних сумок з біорозкладного пластика.

Рекламна продукція з кольоровим друком або логотипом


Практично на усі різновиди пакетів сьогодні можна нанести друк. Якщо кульки з кольоровими малюнками замовляють з метою задоволення потреб споживачів, то варіанти з логотипами – усвідомлений вибір компаній, які прагнуть з мінімумом витрат повідомити про себе великому числу потенційних покупців. Вироби з кольоровим друком також можуть мати тематичні малюнки, що мають відношення до загальнодержавних або всесвітніх свят. Нерідко яскраві й барвисті пакети використовуються для упаковки подарунків.

Рекламні кульки вважають за краще замовляти невеликі й прагнучі до швидкого розвитку торгові точки або мережеві магазини з класичним набором продукції. У більшості торгових точок, особливо тих, які тільки починають свій шлях в умовах жорсткої конкуренції,
упаковка з фірмовим логотипом є «подарунковою».

Широке поширення в торгових мережах набувають пакети для рітейлу. Відмінною рисою таких виробів є підвищена вантажопідйомність і міцність. В ролі пакетів для шопінгу можуть використовуватися як багажні сумки-«майки» з ПНД, так і вироби з ПВД, доповнені пластиковими або петлевими ручками.

Великий асортимент кульків і різних матеріалів для фасування та упаковки товарів пропонує компанія ТОВ «ВП «ДНІПРОПЛАСТАВТОМАТ». Замовлення потрібної позиції мешканці Дніпра в і України можуть здійснити за допомогою каталогу.

Отримати консультацію фахівців, які допоможуть:

  • вибрати найбільш відповідний варіант (тип, фасон, розмір, товщина матеріалу),
  • визначитися з логотипом,

а також розкажуть про особливості вибраного методу друку й оформлять товар з доставкою з Дніпра у будь-яку точку країни, можна за номерами телефонів, вказаних у вкладці «Контакти» і в шапці сайту. Також в усіх клієнтів є можливість замовлення зворотного дзвінка, кликнувши у верхньому правому куточку головної сторінки.