Блог УКР

Навіщо потрібні пакети для заморозки

Пакети для заморожування застосовуються не лише в побуті. Величезна безліч різної упаковки, яка дозволяє зберегти їжу в морозильних камерах, сьогодні використовується на підприємствах, чия діяльність пов'язана з приготуванням напівфабрикатів і продуктів тривалого зберігання. Плівка допомагає товарам в морозильних камерах зберігати свої первинні якості, вітамінний склад і привабливий зовнішній вигляд.

Пакети для заморожування: види та застосування


На сьогодні виробникам замороженої продукції доступні декілька варіантів спеціальної упаковки, яка дає можливість зберігати овочі, м'ясні та рибні продукти, морозиво і вироби з тесту в умовах низьких температур.

Заведено розрізняти упаковку для заморожування за типом плівки:
  • ВОРР. Такий різновид пакувального матеріалу заведено називати поліпропіленової плівкою. Перевагою матеріалу цього типу є можливість набувати заданої форми та надійно захищати товар усередині упаковки від зовнішньої дії. Плівка може бути прозорою або мати внутрішнє фольговане напилення з безпечних для їжі речовин.
  • PET. Пакувальні вироби з цього матеріалу відносяться до багатошарових. За допомогою такої тари можна заморозити овочеві суміші (без втрати вологості) і швидкопсувні продукти. Найчастіше застосовується при виготовленні вакуумної тари.
  • CPP. Цей тип пакувальної плівки характеризують як гнучкий і безпечний пакувальний матеріал, стійкий до проколів і розривів. При цьому кульки з названого типу матеріалу мають підвищену м'якість. Для заморожування зазвичай використовують пакети зі спіненої речовини, яка може бути використана для фасування молочних продуктів, овочів і м'ясних напівфабрикатів, а також морепродуктів.
  • LDPE. Цей різновид поліетиленової плівки заведено відносити до тієї, що тягнеться. Упаковка такого типу без втрати міцності може легко міняти розміри, що дає можливість (за необхідністю) упакувати продукти нестандартної форми або великої ваги. Вироби можуть бути як прозорими, так і мати матову поверхню.

Також використовуються комбіновані матеріали, які поєднують в собі властивості декількох різновидів спеціальних пакувальних виробів. Доповнити класифікацію упаковки для замороженої продукції можна умовним діленням за критеріями форми та розміру.

Овочі, фрукти, м'ясо, риба: як заморозити правильно


Зберегти якість, смакові особливості й вітамінний склад продуктів, що піддалися заморожуванню при низьких температурах, дозволяє правильно підібрана плівка. При пошуку оптимального варіанту упаковки слід враховувати характеристики, приведені виробником упаковки, і брати до уваги можливість використання тієї або іншої плівки з певним видом харчових продуктів. Також при підборі плівки для виготовлення упаковки треба враховувати терміни зберігання продукції та зіставляти їх з критеріями придатності пакувального матеріалу.

Важливе значення має склад плівки. Варто зазначити, що варіанти комбінованої упаковки, такі як LDPE + BOPP або LDPE + PET можуть забезпечити додатковий захист харчових продуктів. Так, LDPE + BOPP надійно захистить від сторонніх запахів і висихання плодово-ягідну групу напівфабрикатів і морозиво, а тара, що поєднує в собі властивості LDPE і PET дозволить надійно сховати усередині упаковки легко проникаючий рибний аромат.

Перевагою використання спеціальної плівки для зберігання харчових продуктів, що піддалися заморожуванню, також відносять можливість друку. Виробник продукції має можливість зменшити витрати, завдяки тому що потрібну споживачеві інформацію можна нанести безпосередньо на пакет з продуктом.

Менеджери ТОВ "ВП "ДНІПРОПЛАСТАВТОМАТ" запропонують Вам різні варіанти упаковки, призначеної для заморожування і зберігання при низьких температурах. Завдяки повному циклу виробництва, відпрацьованої технології, наявності кваліфікованого персоналу ми зможемо виготовити найкращі пакувальні рішення для Вашого продукту.