Особливості заморожування продуктів
Для того, щоб заготівлі зберігали свій смак і аромат треба застосовувати спеціальну упаковку.
Прості пакети з поліетилену не здатні забезпечити правильне зберігання:
- ягід і фруктів;
- грибів;
- овочів і сумішей з них;
- молочних продуктів;
- сирого і вареного м'яса, різних м'ясних напівфабрикатів;
- риби.
Звичайні «маєчки» чи фасувальні кульки не зможуть зберегти вітаміни й корисні речовини. Також для тривалого зберігання заморожування практично не підходять контейнери (за винятком вакуумних).
На думку фахівців, зберегти харчові продукти у звичайній морозильній камері дозволить використання щільних кульків з додатковим шаром. Тип поліетилену і склад захисного шару підбирають відповідно до характеристик їжі.
Формати й типи пакетів для заморожування
Усі наявні в продажі варіанти пакувальних матеріалів, призначених для заморожування продуктів в камерах з низькою температурою, умовно розділяють на групи, спираючись на кількість і склад шарів і щільність матеріалу.
На сьогодні фірми, що займаються випуском упаковки, можуть запропонувати своїм клієнтам плівки й пакети різного формату, виготовлені з LDPE (поліетилену високого тиску і низькій щільності), LDPE + BOPP (еластичного поліетилену з металізованим шаром) або LDPE+PET (поліетилену, що перешкоджає втраті аромату продукції).
На думку фахівців, плівки й пакети, марковані:
- LDPE ідеально підходять для зберігання м'яса (включаючи ніжне м'ясо птиці) і овочів;
- LDPE + BOPP дозволять зберегти свіжість ягід;
- LDPE+PET позбавлять від випадкового розморожування рибу.

Правила і переваги виробів
Не секрет, що ягоди та фрукти легко вбирають в себе аромати «сусідів», а перець і заготівлі з капустою можуть легко наситити своїм запахом не лише пельмені, але і м'ясо або рибу. Застосування спеціальної упаковки для заморожування дозволяє зберегти усі якості їжі, властиві свіжій їжі.
Основні вимога до пакетів і плівок для заморожування включають:
- Гігієнічність. Поліетилен, призначений для тривалого зберігання їжі, повинен затримувати рідину й аромати, а також відштовхувати забруднення.
- Безпека. Вироби для упаковки їжі мають бути виготовлені з харчового поліетилену.
- Міцність. Кульки повинні витримувати не лише вагу продукту, але і бути стійкими до зовнішніх чинників, які можуть зіпсувати цілісність упаковки й призвести до проникнення бактерій всередину тари.
- Стійкість до перепадів температур. Кульки, які не матимуть цієї характеристики, не зможуть зберегти продукти всередині себе при виникненні позаштатних ситуацій з холодильним устаткуванням.
При підборі тари для зберігання замороженої їжі, слід звернути увагу на формат пакетів. Щоб уникнути втрати вітамінів і смакових якостей при випадковому розморожуванні слід підбирати упаковку відповідно до об'єму товару.
У домашніх умовах доцільно заморожувати їжу порційно. При купівлі пакетів рекомендується звертати увагу на варіант з практичними застібками, які зроблять використання виробів дуже зручним. Щільні кульки із замками-слайдерами мають високу міру герметичності.
Пакети для заморожування в Дніпрі за вигідною ціною
Підприємства харчової промисловості, діяльність яких пов'язана з підготовкою напівфабрикатів тривалого до зберігання в умовах низьких температур, можуть замовити поліетиленову плівку з логотипами, корисною інформацією про продукт або виробника.
Купити будь-який товар можна, не виходячи з будинку, оформивши замовлення на сайті. Отримати відповіді на питання, що виникли при виборі товарів, а також замовити доставку пакувального матеріалу зі складу заводу-виробника (Дніпро), можна у консультантів. Номери для зв'язку вказані у вкладці «Контакти».