Блог УКР

Види поліетиленових пакетів з петлевою ручкою

Поліетиленовий пакет давно став незамінним помічником в побуті. Крім того, що він служить зручною упаковкою і компактним засобом для перенесення різних товарів, ще й активно використовується в рекламній сфері.

Особливо часто для маркетингових кампаній обирають такий вид, як пакети з петлевою ручкою. Вони щільніші й довговічніші, чим звичайні «майки», а внаслідок ручки, що окремо припаюється, нанесений малюнок практично не деформується в процесі експлуатації. 

Види пакетів з петлевою ручкою


Компанія «Дніпропластавтомат», будучи великим постачальником гнучкої упаковки на українському ринку, робить пакети з петлевими ручками декількох видів: 

  • поліетиленові кульки для торгових мереж;
  • рекламні;
  • біорозкладані. 

Останні, своєю чергою, мають два різновиди: з використанням оксо-біорозкладаних добавок і компостовані вироби з гідро-біорозкладних матеріалів. 

Наша продукція має високу вантажопідйомність (вироби можуть витримувати навантаження від 5 кг до 25 кг), товщина поліетилену варіюється від 40 мкм до 120 мкм залежно від вибраного типу матеріалу. 

Особливості виготовлення пакетів з петлевими ручками


Основною сировиною для виробництва пакувальної продукції виступає поліетилен високого або низького тиску, що позначається на кінцевій вартості товарів. 

Виготовлення самої плівки здійснюється з полімерних гранул, які в екструдері під впливом високих температур перетворюються на однорідну масу. Вона формується залежно від встановлених параметрів. Захолола поліетиленова плівка, що отримується в результаті, намотується в рулони. За потреби, коли потрібно отримати непрозорий матеріал, разом з гранулами замішується барвник. 

На наступному етапі відбувається нанесення на плівку необхідного зображення. Це може бути все що завгодно: від монохромного фірмового логотипу до яскравого малюнка на усю площу готового виробу. Дизайн макетів розробляється фахівцями й затверджується замовником заздалегідь, як і форма майбутніх пакетів. 

Сучасне устаткування та інноваційні технології дозволяють домагатися яскравої якісної картинки для усього накладу при мінімальних витратах на друкарські форми. Використовуваний метод HD Flexo гарантує екологічність виробничих процесів і стабільність флексографічного друку.

Після того, як поліетиленовий рулон пройшов через друкарську машину, здійснюється нарізка пакетів за заздалегідь встановленими розмірами. Для зварювання швів використовується термопрес, розігрітий до 180 градусів за Цельсієм.

Окрема частина технологічного процесу – виготовлення ручок. У випадку з петлевими утримувачами вони виконуються з міцнішого матеріалу, ніж сам пакет. Кріплення ручок робиться на спеціальному устаткуванні та є завершальною процедурою в усьому виробництві. Міцність спайки та додатковий шар полімеру, що наноситься на внутрішню сторону пакету після кріплення ручок, дозволяють гарантувати, що петлі витримуватимуть значне навантаження і не порвуться при частій механічній дії. 

Переваги пакетів з петлевою ручкою 


Поліетиленові пакети з петлевою ручкою відрізняються від своїх тонших аналогів в першу чергу тривалим терміном служби. Використання такої упаковки при акуратній експлуатації може продовжиться декілька місяців. При цьому зберігати в ньому можна навіть харчові продукти.

Зручність при перенесенні товарів – ще один безперечний плюс. Досягається це не лише внаслідок форми самого пакету, але і дизайну його ручок. Виконані з щільного полімеру, ці деталі під навантаженням не згортаються у вузькі смужки, які врізаються в руки, а зберігають свою первинну товщину. Хорошу місткість цьому виду кульків забезпечує наявна знизу донна складка.

У подібних пакетів максимальна площа заповнення малюнком. Важливим моментом є і те, що в процесі експлуатації кольорове зображення довгий час зберігає яскравість фарб. Це стає можливим завдяки перевагам флексографічного друку, що забезпечує чітке перенесення кольорів і хорошу адгезію барвників з поліетиленовою плівкою. Особливо важливо це для сфери ритейлу, коли торгові мережі замовляють пакети з фірмовими логотипами для упаковки своєї продукції.

Крім того, пакети «Дніпропластавтомата» з петлевою ручкою можна замовити двох видів: з ламінованої BOPP- або РЕТ-плівки. Матеріали відрізняються високою міцністю, хорошою стійкістю до зміни температурного режиму, не пропускають сторонні запахи й мають привабливий зовнішній вигляд.

Усі пакети, вироблювані компанією «Дніпропластавтомат», придатні для вторинного перероблювання, а біорозкладані варіанти й зовсім завдають мінімальної шкоди довкіллю. 

Поліетиленові пакети з петлевою ручкою користуються заслуженою популярністю із-за своєї невисокої ціни при відмінних експлуатаційних показниках. Вартість за наклад розраховується виходячи з обсягів виробництва – чим більше кількості замовлених пакетів, тим менше будуть витрати на одиницю товару. Також на суму впливатимуть обраний дизайн, габарити й товщина виробів, переважні методи доставки та оплати нашої продукції.