Блог УКР

Пакети майка для фасування сипучих продуктів

Для упаковки товару в супермаркетах і невеликих магазинах використовуються фасувальні пакети. Це одноразові вироби, які підходять для зберігання продуктів. Бувають пакети для рітейлу, а також рекламні.

Фасувальні пакети - як швидкий варіант упаковки



Компанії, які випускають фасувальні пакети для харчових продуктів, намагаються ці вироби прикрасити малюнками. Крім яскравих кольорів також наноситься реклама від партнерів виробників. Розрізняють такі пакувальні вироби:
  1. В рулонах, без ручок, на втулці з картону. Це хороший варіант для супермаркетів, де у покупців повинні бути ідеальні умови для самостійної упаковки товарів.
  2. Пакет-майка в рулоні. Такий варіант також користується попитом в місцях масової торгівлі. Зустрічається в торговому залі і у продавців. Завдяки ручкам їх використання стає комфортним.
  3. Пачки. Найчастіше використовуються для форми "майка", але вироби не з'єднані в одне полотно, а нарізані на окремі пакети для фасування, які можна діставати з упаковки. Хороше рішення для роздрібної торгівлі.
  4. Європласт. Цей варіант найбільш сучасний для фасування. Його суть в зручному діставанні з пачки через розташований в центрі отвір. Використовується в торгових точках, де висока швидкість продажів, а отже, велика витрата упаковки.

Сучасні пакети для фасування відповідають всім вимогам, яким повинна відповідати упаковка:
  • надійність;
  • міцність;
  • підвищена стійкість до навантажень механічного типу і пошкоджень;
  • безпечність застосування;
  • екологічність;
  • естетичність;
  • доступність;
  • ергономічність;
  • можливість вибору кольорової гами, форми і нанесення реклами за допомогою друку.
За допомогою виробів для фасування товари набувають привабливого вигляду, їх можна зручно перевозити, захистити продукти від пилу, обвітрювання тощо. Прозорі пакети допоможуть переконатися, що продукти свіжі і якісні.

Особливості конструкції і застосування

Поліетиленові пакети-майки отримали свою назву завдяки формі, яка нагадує майку. Із зовнішніх ознак акцент роблять на:
  • наявності двох ручок, які можуть витримати великі навантаження;
  • бічних складках, які збільшують загальний обсяг пакета майки і дозволяють переносити досить об'ємні предмети.
Така упаковка може бути використана як основа міцного матеріалу. Також популярність її визначається універсальністю. "Майки" використовувати можна не тільки для здійснення покупок, а й для виносу сміття, як побутового, так і будівельного і навіть для розміщення непотрібних речей. Поліетилен, який використовується при створенні цього продукту, може:
  • витримувати великі навантаження;
  • зберігати свої властивості під впливом вологи і УФ-променів;
  • витримувати перепади температури.
Важлива і унікальна форма ручок, які є продовженням основної тари, а також якість бічних швів. Для споживачів важлива надійність перенесення придбаних товарів до каси магазину і кінцевого пункту призначення. Через застосування упаковки низької якості постраждає рейтинг компанії. Один мінус "майки" - в процесі використання вона мнеться, тому малюнок, нанесений на бічну грань, деформується.

Переваги використання пакетів майка для сипучих продуктів

Застосування "майок" для сипучих продуктів володіє такими сильними сторонами:
  1. Дешеве виробництво. Цей фактор основної при виборі упаковки для упаковки товарів у місцях масової торгівлі. Такі вироби настільки дешеві, що найчастіше покупці їх отримують безкоштовно. В супермаркетах вони виступають в ролі витратного матеріалу. Навіть якщо і доведеться покупцеві заплатити за пакет-майку, то ця сума буде занадто мала, якщо порівнювати з іншими видами продукції з поліетилену, папером для упаковки або екологічним текстилем.
  2. Завдяки бічним складкам корисний об'єм виробу збільшується.
  3. Розміри продукту і товщина використовуваного поліетилену залежить від потреб замовника.
  4. Велика вантажопідйомність. Незважаючи на те, що поліетилен тонкий, завдяки особливій конструкції і правильному перерозподілу ваги вкладеної продукції можна переносити в "майці" вантаж великої маси.
  5. Міцність. Завдяки особливій конструкції і технології виробництва пакетів гарантується реальна міцність механічного типу пакету.
  6. Зручність експлуатації. Така продукція займає мало місця. Підходить для багаторазового використання.
  7. Еко-френдлі. У разі, коли власник пакета-майки вирішив здати його в пункт збору поліетилену як вторинну сировину, то він стане учасником рециклінгу. З усіх зібраних пакетів будуть зварені гранули, які в подальшому будуть використані для виробництва нових ємностей для упаковки.